Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvRF


På fredag är det dags för världens tio bästa hoppryttare att göra upp i prestigefyllda Rolex IJRC Top 10 Final i Genéve. Världsettan Peder Fredricson och världstrean Henrik von Eckermann är med.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till 2046 idrottsföreningar för perioden 1 maj till 28 september 2021. 137 ridsportföreningar har fått del av stödet.
 
FEI:s världsrankinglista i hoppning uppdateras varje månad. Efter november månads sammanställning har vi fortsatt två svenskar i topp tre: Peder Fredricson på första plats och Henrik von Eckermann på tredje plats!
 
I helgen har det varit finaler i Baltic Cup för ponny, juniorer och children på anrika Vilhemsborg i Danmark. Mathilda Hansson och Liam Nilsson såg till att det blev två svenska segrar.
 
Emma Emanuelsson behåller den sammanlagda ledningen i båda kategorierna i ATG Riders League, efter lördagens omgång hos Södertälje Ridklubb.
 
Med anledning av Folkhälsomyndighetens beslut av nya smittskyddsföreskrifter från den 1 december har förbundsstyrelsen tagit beslut som gäller för aktiviteter som samlar fler än 100 personer inomhus. Vid tävlingar gäller beslutet hoppning inomhus.
 
De traditionella stora världscuptävlingarna i Mechelen, Belgien, som anordnas i mellandagarna ställs in för andra året i rad.
 
Sverige och svenska ryttare har under åren kommit hem från Olympiska spel med dryga fyrtiotalet medaljer i olika valörer. De och deras hästar har mötts av välförtjänt uppmärksamhet.
 
Skånska Körsällskapet har ansökt om att få arrangera EM i sportkörning för Young Drivers, Juniorer och Children. Tävlingarna gäller enbet och par för både ponny och häst och planeras att genomföras sista veckan i juli 2024.
 
I FEI:s världsrankinglista för november månad avancerar de svenska dressyrryttarna. Therese Nilshagen är bästa svensk på elfte plats. Patrik Kittel och nya stjärnskottet Touchdown har tagit sig in på topp-100.
 
Nu står det klart vilka lag som har avancerat från Ridsportallsvenskan div I till Folksam Elitallsvenska 2022. De sista tillskotten blev fyra lag från Mellersta och Södra zonen.
 
Förbundsstyrelsen fortsätter arbetet med de motioner som antogs vid förbundsstämman i maj. Här kommer en statusuppdatering.
 

FEI hyllar svensk ridsport

(2021-11-29 14:42)
FEI firar 100 år och tittar tillbaka på historien, där Sverige har haft en central roll för sportens spridning och utveckling. Från bildandet av ett svenskt förbund och OS 1912, till nutida breddverksamhet och årets alla framgångar i mästerskap.
 
Fyra juniorer och fyra young rider-ryttare blev klara under höstfinalen i Arena Youth Tour, som avgjordes i helgen på friends Arena.
 
Svenska Ridsportförbundet är Årets Idrottsförbund 2021.
 
12

Österfärnebo RS

anläggningar är rökfria

nonsmokeWeb 

Res billigare genom att vara medlem i ÖRS

 

bingologgaRS

 

Aktuella bilder sökes alltid!!

Det är alltid roligt att visa nya bilder på det som händer. Skriv vilka som är på bilden och vad de är på, tävling, träning mm samt fotograf.

Maila till: osterfarnebors@hotmail.com

Postadress:
Österfärnebo RS - Ridsport
Christina Jäderberg, Åsvägen 4 A
81174 Österfärnebo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: osterfarnebors@hotma...

Se all info